Rudolf Steinerskolen i Bergen

Koordinater:

Rudolf Steinerskolen i Bergen er en steinerskole på Paradis i Fana bydel i Bergen. Skolen er en privat kombinert barneskole, ungdomsskole og videregående skole som underviser over 13 klassetrin, fra 1. til 13. klasse. På videregående tilbys undervisning som gir generell studiekompetanse, i tillegg til fordyping i musikk eller enkelte realfag.

Skolen startet opp med førsteklasse i en privat villa i Kalvedalsveien i 1929. Lærer var Borghild Tunold. 1933 flyttet skolen inn i en gammel villa på Seiersbjerget. 1935 flyttet skolen over til større lokaler i Vestre Torvgate. 1954 flyttet skolen inn i eget hus på Villavei 5 på Nygårdshøyden. 1969 flyttet skole inn i et skolebygg på Rieber Mohnsvei, hvor den kunne utvide til ungdomsskole. I 1970 fikk skolen økonomisk støtte gjennom Privatskoleloven. I 1982 kom det enda et tilbygg, og 2004 har bygget skolen ut igjen, denne gangen for videregående trinn og administrasjonen.

Arendal · Asker · Bergen · Bærum · Eidsvoll · Fosen · Fredrikstad · Furu · Gjøvik / Toten · Haugesund · Hedemarken · Helsepedagogisk · Hurum · Indre Østfold · Kristiansand · Lillehammer · Lørenskog · Moss · Nesodden · Nordstrand · Oslo · Oslo by · Ringerike · Rotvoll · Røyken vgs · Skjold · Stavanger · Tromsø · Trondheim · Vestfold · Ålesund · Ås

Alrekstad · Alvøen · Apeltun · Aurdalslia · Bergen kristne grunnskole · Bjørgvin Montessoriskole · Bjørndalsskogen · Blokkhaugen · Breimyra · Bønes · Christi Krybbe · Damsgård · Danielsen · daVinci Montessoriskole · Eidsvåg · Fjellsdalen · Flaktveit · Fridalen · Garnes barneskule · Garnes ungdomsskule · Gimle · Godvik · Haugland · Haukedalen · Haukeland · Haukås · Hellen · Hjellestad · Holen · Hop · Hordvik · Hunstad · International School of Bergen · Kaland · Kalvatræet · Kirkevoll · Kjøkkelvik · Kringlebotn · Krohnengen · Krokeide · Kronstad · Kyrkjekrinsen · Landås · Li · Liland · Loddefjord · Lone · Lynghaug · Lyshovden · Løvås · Mathopen · Midtun · Minde · Mjølkeråen · Montessoriskolen i Bergen · Møhlenpris · Møllebakken · Nattland · Nordnes · Nordvik · Nygård · Nygårdslien · Ny-Krohnborg · Olsvik · Ortun · Paradis · Riple · Rolland · Rothaugen · Rudolf Steinerskolen i Bergen · Rå · Rådalslien · Salhus · Sandgotna · Seljedalen · Skeie · Skjold · Skranevatnet · Slettebakken · Slåtthaug · Smørås · Steinerskolen på Skjold · Storetveit · St. Paul skole · Sædalen · Sælen · Søreide · Søråshøgda · Tertnes · Trengereid · Tveiterås · Ulsetskogen · Ulsmåg · Vadmyra · Varden · Ytre Arna · Ytrebygda · Øvsttunsenteret · Ådnamarka · Åstveit

Akademiet Bergen · Bergen Private Gymnas · Danielsen Intensivgymnas · Danielsen videregående skole · Framnes kristne vidaregåande skule · Hop videregående skole · Kongshaug Musikkgymnas · Krokeide videregående skole  · Rudolf Steinerskolen i Bergen · Sonans privatgymnas · St. Paul gymnas · Steinerskolen på Skjold